Aké silné je sanie silných magnetov NdFeB?

2023-02-20

Ako silné je sanie NdFeB silné magnety?

 

NdFeB magnety sú v súčasnosti najsilnejšie permanentné magnety. NdFeB magnety sú v súčasnosti komerčne najdostupnejšie magnety. Sú známi ako kráľ magnetizmu. Majú extrémne vysoké magnetické vlastnosti a ich maximum produkt magnetickej energie (BHmax) je viac ako 10-krát vyšší ako produkt magnetickej energie ferit. V súčasnosti je to tiež najbežnejšie používaný magnet zo vzácnych zemín a to sa používa v mnohých častiach a nástrojoch, ako je náš bežný permanentný magnet motory, diskové jednotky a zobrazovanie magnetickou rezonanciou.

 

Jeho vlastné opracovateľnosť je tiež celkom dobrá. Pracovná teplota môže dosiahnuť až 200 st stupne Celzia. Navyše, jeho textúra je tvrdá, jeho výkon je stabilný a má dobrú nákladovú výkonnosť, takže jej uplatnenie je mimoriadne široké. ale kvôli jeho silnej chemickej aktivite musí byť ošetrený povrchom náter. (Ako je Zn, Ni pokovovanie, elektroforéza, pasivácia atď.).

 

Hlavný súčasťou NdFeB magnetov je prvok vzácnych zemín neodým. Vzácna zemina nie je nazývaná vzácna zemina kvôli jej nízkej koncentrácii, ale je to ťažšie oddelené od iných materiálov spojených chemickými väzbami. Napriek tomu magnetická príťažlivosť NdFeB magnetov je veľmi silná, dokonca sa povráva, že NdFeB magnety dokážu absorbovať 600-násobok svojej vlastnej hmotnosti. Ale v skutočnosti toto vyhlásenie nie je úplné, pretože magnetická príťažlivosť je tiež ovplyvnené viacerými podmienkami, ako je tvar a vzdialenosť. Napríklad pre magnety s rovnakým priemerom, čím vyšší magnet, tým silnejší magnetická príťažlivá sila; pre magnety s rovnakou výškou, tým väčšie priemer, tým väčšia je magnetická príťažlivá sila.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
google-site-verification=SyhAOs8nvV_ZDHcTwaQmwR4DlIlFDasLRlEVC9Jv_a8